De beste tekenplekken van Parijs

Op zoek naar de beste plekjes om fijn te gaan tekenen in Parijs? Hier is mijn top 5!

  1. Petit Palais

    Av. Winston Churchill, 75008 Paris - metro Champs-Elysées Clémenceau

    Dit museum werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900 en ligt vlakbij de Pont Alexandre III. Je vindt er juwelen en beeldjes uit de oudheid, maar ook moderne kunst, marmeren beelden en enorme schilderijen. Het is geen museum met grote kleppers van da Vinci of van Gogh, maar zo kan je rustig tekenen en ontdek je misschien nieuwe favorieten.

    Heb je na je tekensessie zin in een vieruurtje? Ga dan zeker eens kijken in de prachtige, groene binnentuin.
    Al wandelend door de gaanderijen waan je je net even helemaal ergens anders, ver weg van de drukte van de stad.

    Doorheen het jaar worden er ook tekenworkshops gegeven in verband met de tijdelijke tentoonstellingen.

  2. Jardin des Plantes

    57 Rue Cuvier, 75005 Paris - metro Jussieu

    De botanische tuin of Jardin des Plantes is de perfecte plek voor zij die graag krioelende planten en bloemen tekenen. Overal staat er uitleg over het gebruik van geneeskrachtige planten en kruiden. In de lente staan de bomen in bloei en kom ik er graag met veel roze en groen in mijn pennenzak. Meer exotische soorten vind je achterin het park, in de impressionante glazen serres in Art Deco stijl (5-7€).

    Als je liever dieren tekent kan je terecht in de Menagerie – na de Tiergarten Schönbrunn in Wenen de oudste dierentuin ter wereld. De Menagerie is opgericht net na de Franse revolutie, onder meer om de dieren van de koninklijke privédierentuin van Versailles een nieuwe thuis te geven en de zoo open te stellen voor de gewone fransman. Daarnaast kan je ook terecht in de Grande galerie de l’évolution voor een grote collectie opgezette dieren of het museum voor natuurgeschiedenis (10€).

  3. Square René Viviani

    25 Quai de Montebello, 75005 Paris - metro Cité

    Square René Viviani is een klein stadspark met een prachtig uitzicht op de Notre Dame. Zet je met je schetsboek op een van de bankjes onder de bomen of bij de rozentuin. Misschien kom je nog wel andere tekenaars tegen..
    In het park staat ook het gotische kerkje Saint-Julien-le-Pauvre, gebouwd in dezelfde periode als de Notre Dame en zo één van de oudste kerken van Parijs.

    Genoeg getekend? Neem dan een kijkje in de uiterst populaire Engelstalige boekenwinkel Shakespeare and sons, ga naar het café vlak ernaast voor donuts en bagels of loop langs het water voorbij de bouquinistes tot op Île Saint Louis voor een topijsje bij Berthillon.

  4. Musée de la vie romantique

    16 Rue Chaptal, 75009 Paris - metro

    Musée de la vie romantique is ondergebracht in een villa die gebouwd is in 1830. Het is de voormalige woonplaats van de Nederlandse schilder Ary Scheffer (1795-1858).

    Ook dit museum is, afgezien van de tijdelijke tentoonstellingen, gratis te bezoeken en zeker de moeite waard voor wie houdt van antiek interieur, rood velours en romantische schilderijen. Op de benedenverdieping staan voorwerpen tentoongesteld van George Sand, de Franse schrijfster en buurvrouw van Ary die vaak bij de hem over de vloer kwam.

    Heb je zin om het huis met de groene luikjes en klimplanten langs buiten te bekijken of te tekenen?
    Neem dan plaats in de tuin, met een theetje of een gebakje van het theesalon Rose Bakery.

  5. Parc des Buttes-Chaumont

    1-7 rue Botzaris, 75019 Paris - metro

    Dit park is gelegen in het noordoosten van de stad. Het werd gelegd door Napoléon III in Engelse stijl. Er zijn dus bruggen, grotten en heuvels à volonté. Op één van de heuvels staat zelfs een tempeltje. Het is ook een perfecte plek om te picknicken.

Vorige
Vorige

Mijn eerste muurschildering