Mijn eerste muurschildering

Begin juni maakte ik mijn eerste muurschildering. De buren van mijn tante, een koppel uit Turnhout, wilden graag een tekening voor boven hun lage buffetkast in de woonkamer en mijn stijl stond hen wel aan. Na opzoekwerk en YouTube-video’s ging ik met mijn rugzak vol acrylverf, bekers, papiertape en penselen de trein op.

Ik had een thema gekregen en een kleurenpalet : een mix tussen natuur en stad, met een plekje voor hun twee katten en dat allemaal in het blauw van de stoffen stoelen en het groen van de planten boven de tafel. Voor ik begon maakte ik een paar voorstellen voor de compositie en eenmaal die goedgekeurd waren kon ik aan de slag.

DAG 1 - Met de hulp van een projector kon ik in potlood de grote lijnen op de muur zetten. Daarna begon ik aan de eerste grote kleurvlakken.

DAG 2 - De tweede dag was voor de rest van de kleurenvlakken en details aan de huizen en de bomen. Ik had 8 tubes acrylverf gekocht in de juiste tinten, zo hoefde ik mijn kleuren niet te mengen en kon zo meteen verder werken in de zelfde kleuren van vorige dag. Af en toe krijg ik bezoek van de katten die nieuwsgierig voorbij trippelen.

DAG 3 - Laatste dag! Tijd voor het leukste deel : bloemen! Ik twijfelde eerst over details met zwarte acrylstift, maar ging er dan toch voor. Zo zijn de twee personages nog net iets beter zichtbaar en de katten hebben nu een vrolijke snoet.

Het was een hele leerrijke ervaring waar ik Hans en Isabel enorm dankbaar voor ben. De eerste dag voelde het alsof ik meer geruststelling nodig had dan zij. Maar ze hebben me in alle vertrouwen laten werken en het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.. :)

Het enige dat ik de volgende keer anders zou doen : vieruurtjes meenemen. Want van schilderen krijg je honger!

Volgende
Volgende

De beste tekenplekken van Parijs